Sicilië-Praktische-Info

Openingsuren van winkels en supermarkten op Sicilië

Openingsuren van winkels en supermarkten op Sicilië

Winkels

Als je op vakantie bent op Sicilië en je wilt wat winkelen, is het handig om te weten dat de meeste winkels in de grote steden doorgaans geopend zijn van 09:00 tot 13:00 uur en van 16:30 tot 20:00 uur. Sommige winkels sluiten tijdens de lunchpauze, dus het is altijd verstandig om van tevoren te informeren welke winkels wel geopend zijn.

Op het platteland en in kleinere steden kunnen de openingstijden anders zijn, met sommige winkels die ’s middags gesloten zijn en pas in de avond weer openen. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten, met uitzondering van enkele toeristische gebieden.

Supermarkten

Supermarkten op Sicilië hanteren over het algemeen ruimere openingstijden dan winkels. De meeste supermarkten zijn geopend van 08:00 tot 20:00 uur, met sommige zelfs tot laat in de avond open. Op zondag zijn de supermarkten vaak open tot rond 13:00 of 14:00 uur.

Als je buiten deze tijden nog boodschappen nodig hebt, zijn er ook enkele 24-uurs supermarkten te vinden op het eiland. Deze zijn vooral te vinden in de grotere steden en bij snelwegen.

Speciale openingstijden

Tijdens feestdagen zoals Kerstmis, Pasen en nationale feestdagen kunnen de openingstijden van winkels en supermarkten op Sicilië afwijken. Het is verstandig om tijdens deze dagen dubbel te controleren of de winkels open zijn en zo ja, tot hoe laat.

Sommige winkels en supermarkten in toeristische gebieden zijn ook in het hoogseizoen langer geopend, zodat toeristen ook ’s avonds nog boodschappen kunnen doen of kunnen winkelen.

Samenvatting en tips

Al met al zijn de openingsuren van winkels en supermarkten op Sicilië redelijk vergelijkbaar met die in andere delen van Italië. Het is aan te raden om vooraf een planning te maken en rekening te houden met de siësta periode tussen 13:00 en 16:30 uur.

Wil je zelf ervaren hoe het is om te winkelen op Sicilië en de lokale specialiteiten te proeven? Boek dan nu je vakantie naar dit prachtige Italiaanse eiland en ontdek de charme van Siciliaanse winkels en supermarkten!

You may also like...