Sicilië-Praktische-Info

Gebruik van creditcards en geldautomaten op Sicilië

Gebruik van creditcards en geldautomaten op Sicilië

Als je van plan bent om naar Sicilië te reizen, is het handig om vooraf wat informatie te hebben over het gebruik van creditcards en geldautomaten op het eiland. In dit artikel zal ik vanuit mijn eigen ervaring en kennis enkele tips en richtlijnen geven over hoe je het beste met geld kunt omgaan tijdens jouw verblijf op Sicilië.

Creditcards op Sicilië

Het is algemeen bekend dat creditcards op veel plekken geaccepteerd worden op Sicilië, vooral in de grotere steden en toeristische gebieden. Hotels, restaurants en winkels zullen vaak Visa en Mastercard accepteren. Zorg er echter wel voor dat je altijd wat contant geld bij je hebt, aangezien niet alle kleinere winkels en traditionele markten creditcards accepteren.

Een belangrijke tip is om voor vertrek contact op te nemen met jouw bank en creditcardmaatschappij om hen te laten weten dat je naar het buitenland reist. Dit voorkomt dat jouw creditcard geblokkeerd wordt wegens verdachte transacties in het buitenland.

Geldautomaten op Sicilië

Op Sicilië vind je geldautomaten in vrijwel elke stad en dorp. Je kunt met jouw pinpas (met Maestro, Cirrus of Plus logo) cash opnemen in Euro’s. Let wel op dat sommige banken extra kosten in rekening kunnen brengen voor buitenlandse transacties. Check dit vooraf bij jouw eigen bank om verrassingen te voorkomen.

Probeer altijd geld op te nemen bij geldautomaten die verbonden zijn aan een bank (zoals Banca Monte dei Paschi di Siena of Unicredit). Deze automaten zijn over het algemeen veiliger en betrouwbaarder dan particuliere geldautomaten die je op straat kunt tegenkomen.

Veiligheidstips

  • Wees alert wanneer je jouw pincode invoert bij een geldautomaat en zorg ervoor dat niemand kan meekijken.
  • Bewaar jouw pinpas en creditcards op een veilige plek, bijvoorbeeld in een money belt onder jouw kleding.
  • Vermijd het tonen van grote hoeveelheden geld in het openbaar om potentiële diefstal te voorkomen.

Samenvattend

Al met al is Sicilië een prachtige en diverse bestemming waar je kunt genieten van de rijke cultuur, heerlijke keuken en adembenemende landschappen. Door vooraf goed geïnformeerd te zijn over het gebruik van creditcards en geldautomaten, kun je jouw reis soepel laten verlopen. Dus pak je koffers en boek snel een reis naar het betoverende Sicilië!

You may also like...