Sicilië-Musea

Museo Diocesano in Agrigento

Museo Diocesano in Agrigento: een culturele schat op Sicilië

Als je op Sicilië bent, mag een bezoek aan Museo Diocesano in Agrigento zeker niet ontbreken. Dit museum herbergt een prachtige collectie kunst en religieuze schatten en biedt een kijkje in de rijke geschiedenis van de regio.

Wat is Museo Diocesano?

Museo Diocesano is een bisschoppelijk museum gelegen in het historische centrum van Agrigento, een stad aan de zuidkust van Sicilië. Het museum is gehuisvest in een voormalig klooster en toont een indrukwekkende verzameling van religieuze kunstwerken, beeldhouwwerken, schilderijen en liturgische objecten.

De collectie

De collectie van Museo Diocesano bestrijkt een periode van vele eeuwen en omvat werken uit de Byzantijnse, gotische, renaissance en barokke periodes. Je kunt hier prachtige fresco’s bewonderen, beeldhouwwerken van marmer en hout, heiligenbeelden en religieuze gewaden.

Hoogtepunten

Enkele van de hoogtepunten van het museum zijn een zeldzame 12e-eeuwse Byzantijnse crucifix, een prachtig houten Mariabeeld uit de 14e eeuw en schilderijen van Siciliaanse meesters uit de 16e en 17e eeuw. De collectie is divers en biedt voor ieder wat wils.

Praktische informatie

  • Adres: Via Duomo, 1, 92100 Agrigento AG, Italië
  • Openingstijden: maandag – zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Toegangsprijs: €5 voor volwassenen, €3 voor studenten

Ontdek de geschiedenis van Agrigento

Door een bezoek te brengen aan Museo Diocesano krijg je niet alleen een inkijkje in de rijke religieuze tradities van Sicilië, maar leer je ook meer over de fascinerende geschiedenis van Agrigento zelf. De stad staat bekend om haar prachtige archeologische vindplaatsen, waaronder de beroemde Vallei van de Tempels.

Plan je bezoek aan Museo Diocesano

Wil jij de schatten van Museo Diocesano met eigen ogen aanschouwen? Boek dan nu je reis naar Sicilië en neem de tijd om dit bijzondere museum te verkennen. Laat je betoveren door de kunstwerken en geniet van de rijke geschiedenis die je hier te wachten staat.

You may also like...