Sicilië-Reisgidsen

Fotogenieke plekken op Sicilië

Fotogenieke plekken op Sicilië

Introductie

Ben je een liefhebber van fotografie en op zoek naar prachtige plekken om vast te leggen? Dan is Sicilië de perfecte bestemming voor jou! Het eiland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes die zich uitstekend lenen voor mooie plaatjes. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaring en tips voor de meest fotogenieke plekken op Sicilië.

Taormina

Taormina is een schilderachtige stad gelegen op een heuvel met uitzicht op de Middellandse Zee. De oude stadspoort, Porta Catania, en het antieke Griekse theater zijn enkele van de hoogtepunten die je hier niet mag missen. **Deze plek is perfect voor het vastleggen van prachtige zonsondergangen en panoramische uitzichten**.

Cefalù

Cefalù is een charmant kustplaatsje met smalle straatjes, gezellige pleintjes en een prachtig zandstrand. Bezoek de indrukwekkende kathedraal, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en wandel door het historische centrum voor mooie foto’s van kleurrijke huizen en traditionele Siciliaanse architectuur.

Vallei van de Tempels

De Vallei van de Tempels in Agrigento is een van de meest indrukwekkende archeologische sites van Sicilië. **De goed bewaarde Griekse tempels, waaronder de Tempel van Concordia, vormen een prachtig decor voor je foto’s**. Vergeet niet om rond zonsondergang te gaan, wanneer de tempels in een warm licht baden.

Mount Etna

Mount Etna is de hoogste actieve vulkaan van Europa en een van de meest fotogenieke plekken op Sicilië. Maak een excursie naar de top en geniet van het indrukwekkende landschap vol kraters, lavavelden en rookpluimen. **Het contrast tussen de zwarte lava en groene begroeiing levert spectaculaire foto’s op**.

Ortygia

Ortygia is het historische hart van Syracuse en een waar paradijs voor fotografen. **Dwaal door de smalle steegjes, bewonder de prachtige barokke architectuur en geniet van de schitterende zonsondergangen aan zee**. De Fonte Aretusa, een zoetwaterbron omringd door papyrusplanten, is ook een populair fotomotief.

Scala dei Turchi

Scala dei Turchi is een natuurwonder aan de zuidkust van Sicilië, bekend om zijn steile kalkstenen kliffen die als trappen naar de zee leiden. **De helderblauwe zee en witte rotsen vormen een betoverend decor voor je foto’s**. Klim naar boven voor een panoramisch uitzicht over de kustlijn.

Samenvatting

Sicilië is een eiland vol fotogenieke plekken die een lust voor het oog zijn. Van historische bezienswaardigheden tot adembenemende natuur, er is voor elk wat wils. Dus pak je camera en boek een reis naar dit prachtige eiland om al dit moois met eigen ogen te zien en vast te leggen. Sicilië wacht op je om ontdekt te worden!

You may also like...