Sicilië-Reisgidsen

Must-see bezienswaardigheden op Sicilië

Must-see bezienswaardigheden op Sicilië

Taormina

Eén van de meest populaire bestemmingen op Sicilië is zonder twijfel het schilderachtige stadje Taormina. Gelegen aan de oostkust van het eiland, biedt Taormina adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee en de Etna vulkaan. Bezoek zeker het Griekse theater, dat dateert uit de 3e eeuw voor Christus, en wandel door de sfeervolle straatjes vol met leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

Palermo

De hoofdstad van Sicilië, Palermo, is een bruisende stad vol cultuur en geschiedenis. Bezoek de prachtige kathedraal van Palermo, het Palazzo dei Normanni en de kleurrijke markten zoals de Vucciria en Ballarò. Vergeet ook niet te genieten van de heerlijke Siciliaanse keuken in één van de vele trattoria’s en ristorante’s die de stad rijk is.

Vallei van de Tempels

Een absolute must-see op Sicilië is de Vallei van de Tempels bij Agrigento. Dit archeologische complex bestaat uit een aantal goed bewaarde Griekse tempels, waaronder de Tempel van Concordia en de Tempel van Juno. Wandel door de indrukwekkende vallei en waan je even terug in de tijd van de oude Grieken.

Mount Etna

Geen bezoek aan Sicilië is compleet zonder een trip naar de Mount Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa. Maak een excursie naar de top van de vulkaan en geniet van het adembenemende uitzicht over het eiland en de zee. Voor avontuurlijke reizigers is het zelfs mogelijk om een wandeling te maken naar één van de kraters.

Syracuse

Syracuse, aan de oostkust van Sicilië, is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Bezoek het Griekse theater, het Oor van Dionysius en het eiland Ortigia met haar gezellige pleintjes en prachtige kathedraal. Vergeet ook niet om te genieten van een heerlijke gelato aan de waterkant!

Samenvatting

Met haar rijke geschiedenis, adembenemende natuur en heerlijke keuken is Sicilië een bestemming die je niet mag missen. Of je nu houdt van cultuur, natuur of gewoon heerlijk eten, Sicilië heeft voor ieder wat wils. Boek vandaag nog je reis naar dit prachtige eiland en ontdek zelf de vele must-see bezienswaardigheden die het te bieden heeft!

You may also like...