Sicilië-Praktische-Info

Feestdagen en festivals: wat te verwachten op Sicilië

Feestdagen en festivals op Sicilië

Als je van plan bent om Sicilië te bezoeken, dan is het handig om te weten welke feestdagen en festivals je kunt verwachten tijdens je verblijf. Sicilianen houden van feesten en vieringen en er is altijd wel iets te doen in de straten van de pittoreske dorpjes en steden op het eiland.

Pasen

Pasen is een van de belangrijkste religieuze feestdagen op Sicilië. Tijdens de Heilige Week vinden er processies en manifestaties plaats in de straten van de verschillende steden. Vooral in Palermo en Trapani zijn de processies indrukwekkend om mee te maken. Een bijzonder moment om de Siciliaanse cultuur te ervaren.

Feest van Santa Rosalia

Het Feest van Santa Rosalia wordt gevierd ter ere van de beschermheilige van Palermo. Elk jaar in juli vinden er feestelijkheden plaats in de straten en op het plein voor de kathedraal. Er is muziek, dans, vuurwerk en traditionele gerechten om van te genieten.

Festival van de Mandarijn

In het voorjaar wordt het Festival van de Mandarijn gevierd in het stadje Taormina. Dit festival staat helemaal in het teken van de mandarijn, een lokale fruitsoort die op Sicilië veel wordt geteeld. Proef mandarijnensap, likeur, gebak en andere lekkernijen tijdens dit kleurrijke festival.

Wat te verwachten op Sicilië

Als je Sicilië bezoekt tijdens een van de feestdagen of festivals, kun je een levendige en authentieke ervaring verwachten. De Sicilianen zijn gastvrij en trots op hun tradities, wat zorgt voor een bijzondere sfeer tijdens de vieringen.

Culinaire hoogstandjes

Een van de hoogtepunten van de feestdagen en festivals op Sicilië is het culinaire aspect. Proef lokale specialiteiten zoals arancini, cannoli, pasta alla Norma en verse visgerechten. De Siciliaanse keuken is rijk aan smaken en tradities.

Traditionele muziek en dans

Tijdens de feesten en festivals op Sicilië kun je genieten van traditionele muziek en dans. De Sicilianen houden van zingen en dansen en laten graag hun culturele erfgoed zien aan bezoekers. Vergeet dus niet je dansschoenen mee te nemen!

Kleurrijke processies

De straten van de Siciliaanse steden zijn tijdens de feestdagen en festivals gevuld met kleurrijke processies en optochten. Van versierde praalwagens tot traditionele klederdracht, er is altijd wel iets spectaculairs te zien op Sicilië.

Boek nu jouw reis naar Sicilië

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf de feestdagen en festivals op Sicilië meemaken? Boek dan nu jouw reis naar dit prachtige eiland en dompel je onder in de Siciliaanse cultuur en tradities. Geniet van heerlijk eten, traditionele muziek en dans en ontdek de unieke sfeer van Sicilië tijdens een van de vele feesten en vieringen. Sicilië wacht op jou!

You may also like...