Sicilië-Musea

Museo Regionale di Agrigento

Museo Regionale di Agrigento – Een unieke ervaring op Sicilië

Ontdek de rijke geschiedenis van Sicilië

Ben je geïnteresseerd in de rijke geschiedenis van Sicilië? Dan is een bezoek aan het Museo Regionale di Agrigento een absolute must tijdens je verblijf op dit prachtige Italiaanse eiland. Dit museum is gelegen in de stad Agrigento, in het zuiden van Sicilië, en herbergt een schat aan archeologische vondsten en kunstwerken die de geschiedenis van de regio tot leven brengen.

Indrukwekkende collecties

Het Museo Regionale di Agrigento heeft verschillende zalen waar je kunt genieten van indrukwekkende collecties die teruggaan tot de oudheid van Sicilië. Van Griekse beeldhouwwerken en Romeinse mozaïeken tot Etruskische artefacten en middeleeuwse keramiek, er is voor ieder wat wils in dit museum.

Hoogtepunten van het museum

Enkele van de hoogtepunten van het Museo Regionale di Agrigento zijn onder andere de beroemde Telamon van het Tempio di Zeus en de prachtige bronzen beelden uit de klassieke oudheid. Daarnaast is de collectie van antieke munten en juwelen ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Praktische informatie

Het Museo Regionale di Agrigento is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9:00 uur tot 19:00 uur. De toegangsprijs bedraagt **€10** voor volwassenen en **€5** voor kinderen onder de 18 jaar. Houd er rekening mee dat het museum op maandagen gesloten is.

Bereikbaarheid

Het museum is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je parkeren bij de nabijgelegen parkeergarage. Voor reizigers met het openbaar vervoer is er een bushalte dicht bij het museum.

Adres

Het adres van het Museo Regionale di Agrigento is Piazza Pirandello, 1, 92100 Agrigento AG, Italië.

Boek nu en ontdek de schoonheid van Sicilië

Wil je de geschiedenis en cultuur van Sicilië zelf ervaren? Boek dan nu een reis naar dit prachtige eiland en breng zeker een bezoek aan het Museo Regionale di Agrigento. Laat je betoveren door de prachtige collecties en maak kennis met de rijke erfenis van Sicilië.

You may also like...