Sicilië-Dagtrips

Dagtocht naar het barokke stadje Noto en het natuurreservaat Vendicari

Dagtocht naar het barokke stadje Noto en het natuurreservaat Vendicari op Sicilië

Als je op vakantie bent op Sicilië, mag een dagtocht naar het pittoreske stadje Noto en het prachtige natuurreservaat Vendicari niet ontbreken. Deze twee bestemmingen zijn perfect te combineren voor een dag vol cultuur, natuur en ontspanning.

Barokke stadje Noto

Noto staat bekend om zijn prachtige barokke architectuur en staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de imposante kerken, paleizen en fonteinen die typerend zijn voor de barokke stijl. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de kathedraal van Noto, een absoluut hoogtepunt van de stad.

In Noto vind je ook tal van gezellige terrasjes en restaurantjes waar je kunt genieten van de lokale Siciliaanse keuken. Proef zeker de heerlijke cannoli en arancini, typische streekgerechten die je niet mag missen.

Natuurreservaat Vendicari

Na een ochtend vol cultuur in Noto is het tijd om de natuur in te trekken. Op slechts een korte rit van Noto vind je het prachtige natuurreservaat Vendicari. Dit reservaat staat bekend om zijn ongerepte stranden, moerassen, lagunes en vele vogelsoorten.

Maak een wandeling langs de kust en geniet van het adembenemende uitzicht op de azuurblauwe zee. Ook vogelliefhebbers zullen hier aan hun trekken komen, met kans op het spotten van flamingo’s, reigers en vele andere vogelsoorten.

Hoe kom je er?

Vanuit steden als Catania, Syracuse en Ragusa vertrekken er regelmatig bussen naar Noto. Ook kun je ervoor kiezen om een auto te huren, zodat je op je eigen tempo de omgeving kunt verkennen. Eenmaal in Noto kun je gemakkelijk een taxi of bus nemen naar het natuurreservaat Vendicari.

Boek nu jouw dagtocht naar Noto en Vendicari!

Ben je enthousiast geworden over deze unieke combinatie van cultuur en natuur op Sicilië? Boek dan nu jouw dagtocht naar het barokke stadje Noto en het natuurreservaat Vendicari. Geniet van een onvergetelijke dag vol prachtige bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheid. Een ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Sicilië!

You may also like...