Sicilië-Dagtrips

Ontdekking van de archeologische vindplaats Selinunte met zijn oude tempels

Ontdekking van de archeologische vindplaats Selinunte op Sicilië

Ben je een liefhebber van geschiedenis en archeologie? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Selinunte op Sicilië. Selinunte is een oude archeologische vindplaats met indrukwekkende tempels die teruggaan tot de Griekse tijd. Het is een magische plek die je mee terug in de tijd neemt naar de gloriedagen van deze oude stad.

De geschiedenis van Selinunte

Selinunte was een van de belangrijkste Griekse kolonies op Sicilië. De stad werd gesticht in de 7e eeuw voor Christus door kolonisten uit Megara Hyblaea. Selinunte groeide uit tot een welvarende stad met een bloeiende economie en een rijke culturele scene. De stad werd echter verwoest door de Carthagers in 409 voor Christus en raakte in verval. Tegenwoordig zijn de overblijfselen van Selinunte een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen in Sicilië.

De tempels van Selinunte

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Selinunte zijn de oude tempels die nog steeds overeind staan. De tempels staan verspreid over het archeologische park en zijn indrukwekkend om te zien. Een van de bekendste tempels is de Tempel van Hera, die ooit een van de grootste Dorische tempels in de Griekse wereld was. Naast de Tempel van Hera zijn er ook de Tempel van Apollo, de Tempel van Zeus en de Tempel van Athena te bewonderen.

Wat te verwachten tijdens je bezoek

Als je Selinunte bezoekt, kun je een wandeling maken door het archeologische park en genieten van de prachtige tempels en overblijfselen. Vergeet niet om een camera mee te nemen, want je zult ongetwijfeld foto’s willen maken van deze adembenemende plek. Daarnaast is het handig om comfortabele schoenen te dragen, aangezien je veel zult lopen op ongelijk terrein.

Neem ook de tijd om te genieten van het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee en de omringende natuur. Selinunte ligt op een klif, waardoor je een spectaculair panoramisch uitzicht hebt vanaf de tempels.

Hoe Selinunte te bereiken

Selinunte ligt aan de zuidwestkust van Sicilië, op ongeveer een uur rijden van de stad Palermo. Als je met het openbaar vervoer reist, kun je een bus nemen vanuit Palermo naar Selinunte. Het is echter aan te raden om met een huurauto te reizen, zodat je gemakkelijk de archeologische vindplaats en de omliggende gebieden kunt verkennen.

Zorg ervoor dat je van tevoren je tickets reserveert voor Selinunte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij aankomst. Het archeologische park is doorgaans geopend van dinsdag tot en met zondag, van 9:00 tot 19:00 uur.

Een reis naar Selinunte boeken

Ben je geïnspireerd geraakt door de oude tempels van Selinunte en wil je deze prachtige archeologische vindplaats zelf ontdekken? Boek dan nu je reis naar Sicilië en maak een uitstapje naar Selinunte. Je zult versteld staan van de schoonheid en de historie van deze bijzondere plek. Vergeet niet om je camera mee te nemen en volop te genieten van het adembenemende uitzicht over de Middellandse Zee!

You may also like...