Sicilië-Bezienswaardigheden

De Vallei van de Tempels in Agrigento

De Vallei van de Tempels in Agrigento

Onvergetelijke ervaring

Als je ooit op het prachtige eiland Sicilië bent, mag een bezoek aan de Vallei van de Tempels in Agrigento niet ontbreken. Deze archeologische site, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de best bewaarde Griekse tempelcomplexen ter wereld. Het is een plek die je terugvoert naar de oudheid en waar je de grootsheid van de Griekse beschaving kunt ervaren.

Geschiedenis van de tempels

De Vallei van de Tempels was in de oudheid een belangrijke plek voor de oude stad Akragas, het huidige Agrigento. De tempels werden gebouwd tussen de 6e en 5e eeuw voor Christus en dienden ter verering van de Griekse goden. De meest indrukwekkende tempels zijn die van Hera, Concordia en Juno. De tempel van Concordia is een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld en is een echt architectonisch meesterwerk.

Prachtige architectuur

De architectuur van de tempels is adembenemend. De Dorische zuilen, in perfecte verhoudingen gebouwd, getuigen van het vakmanschap van de Griekse bouwers. De tempels zijn schitterend gelegen op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de omliggende vallei. Het is een plek waar je urenlang kunt rondwandelen en je kunt verwonderen over de grootsheid van het verleden.

Bezoekersinformatie

Als je de Vallei van de Tempels wilt bezoeken, is het handig om wat praktische informatie te hebben. De site is geopend van 8:30 uur tot 19:00 uur, maar de beste tijd om de drukte te vermijden is vroeg in de ochtend of later op de dag. De entree bedraagt **€12** per persoon, maar het is zeker de moeite waard. Vergeet niet om comfortabele schoenen en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien je veel zult wandelen en de Siciliaanse zon behoorlijk fel kan zijn.

Boek je reis naar Sicilië

Na het lezen over de Vallei van de Tempels in Agrigento, kan het niet anders dan dat je zin krijgt om deze prachtige plek zelf te bezoeken. Sicilië is een eiland vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, en de Vallei van de Tempels is daar een perfect voorbeeld van. Boek vandaag nog je reis naar Sicilië en dompel je onder in de mysterieuze sfeer van dit betoverende eiland. Je zult er geen spijt van krijgen!

You may also like...