Sicilië-Bezienswaardigheden

De tempel van Castor en Pollux in Agrigento

De tempel van Castor en Pollux in Agrigento

Als je op zoek bent naar een indrukwekkende archeologische site op Sicilië, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de tempel van Castor en Pollux in Agrigento. Deze prachtige tempel behoort tot de vele Griekse tempels die te vinden zijn in de Valle dei Templi, oftewel de Vallei van de Tempels. Het is een van de best bewaarde tempels in Agrigento en een must-see voor geschiedenisliefhebbers.

De geschiedenis van de tempel

De tempel van Castor en Pollux, ook wel bekend als de Dioscuren, werd gebouwd in de 5e eeuw voor Christus ter ere van de Griekse mythologische tweeling Castor en Pollux. De tempel diende als een van de belangrijkste religieuze centra van de oude stad Akragas, het huidige Agrigento. Het is gebouwd in de Dorische stijl, met zes imposante zuilen aan de voorkant en dertien zuilen aan de zijkanten.

De architectuur en de bouw

De tempel van Castor en Pollux is gebouwd op een verhoogde platform, dat typisch is voor Griekse tempels. Het was oorspronkelijk bedekt met marmer en had een prachtige polychrome decoratie. Hoewel een groot deel van de oorspronkelijke versiering verloren is gegaan, is de structuur van de tempel nog steeds indrukwekkend.

  • De tempel heeft een afmeting van 35 bij 16 meter.
  • De zuilen hebben een hoogte van ongeveer 7 meter.
  • De tempel kijkt uit over de Middellandse Zee, wat zorgt voor een adembenemend uitzicht.

Bezoek de tempel van Castor en Pollux

Als je de tempel van Castor en Pollux wilt bezoeken, kun je het beste Agrigento als uitvalsbasis gebruiken. Agrigento is een charmante stad met een rijke geschiedenis en een gezellige sfeer. Vanuit Agrigento kun je eenvoudig de Vallei van de Tempels bezoeken, waar je niet alleen de tempel van Castor en Pollux kunt bewonderen, maar ook andere prachtige Griekse tempels.

Praktische informatie

De tempel van Castor en Pollux is geopend voor bezoekers van dinsdag tot en met zondag, van 9.00 tot 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen. Het is aan te raden om comfortabele schoenen te dragen, aangezien je veel zult wandelen in de Vallei van de Tempels.

Naast de tempel van Castor en Pollux zijn er nog vele andere bezienswaardigheden te ontdekken in Agrigento, zoals de Necropolis van Kolymbetra en de archeologische musea. Vergeet ook niet te genieten van de heerlijke Siciliaanse keuken in een van de lokale trattoria’s.

Boek een reis naar Agrigento

Ben je geïnspireerd geraakt door de tempel van Castor en Pollux en wil je zelf deze prachtige plek ontdekken? Boek dan nu een reis naar Agrigento en geniet van al het moois dat deze historische stad te bieden heeft. Laat je betoveren door de Griekse tempels, de pittoreske straatjes en de heerlijke gerechten. Agrigento wacht op je!

Mooi verhaal? Boek dan nu je reis naar Sicilië en ontdek deze prachtige historische stad met zijn indrukwekkende tempels! Veel plezier!

You may also like...