Reisgidsen

Spooksteden en verlaten plaatsen in Italië

Spooksteden en verlaten plaatsen in Italië

Spooksteden en verlaten plaatsen in Italië

Italië staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en levendige cultuur. Maar naast de bruisende steden en pittoreske dorpjes, heeft Italië ook een aantal spooksteden en verlaten plaatsen die een fascinerend, maar ook mysterieus beeld werpen op de geschiedenis van het land. In dit artikel zullen we enkele van deze verlaten plekken verkennen en hun verhalen ontdekken.

Borgo Belvedere, Abruzzo

Een van de meest bekende spooksteden in Italië is Borgo Belvedere, gelegen in de regio Abruzzo. Deze voormalige mijnstad was ooit een levendige gemeenschap, maar werd in de jaren 60 verlaten vanwege de sluiting van de mijnen en de daaropvolgende economische achteruitgang. Tegenwoordig staan de verlaten huizen en gebouwen als stille getuigen van een vervlogen tijdperk.

Bezoekers kunnen nog steeds door de verlaten straten dwalen en de verlaten gebouwen verkennen. Het is een ervaring die een glimp biedt van de geschiedenis van de regio en tegelijkertijd een spookachtige sfeer oproept.

Craco, Basilicata

Een andere bekende verlaten plaats in Italië is het dorp Craco, gelegen in de regio Basilicata. Dit middeleeuwse stadje werd in 1963 verlaten vanwege een combinatie van aardverschuivingen, overstromingen en aardbevingen. Het verlaten dorp heeft sindsdien gediend als filmlocatie voor verschillende films, waaronder “The Passion of the Christ” van Mel Gibson.

Craco is nu een populaire toeristische trekpleister en trekt fotografen en avonturiers aan die gefascineerd zijn door de verlaten straten en gebouwen. Hoewel het dorp niet meer bewoond is, ademt het nog steeds de sfeer van een vervlogen tijdperk en biedt het een onvergetelijke ervaring voor degenen die het durven te verkennen.

Spookstadje Roscigno Vecchio, Campania

Roscigno Vecchio is een ander intrigerend spookstadje in Italië. Gelegen in de regio Campania, werd dit middeleeuwse dorp verlaten aan het einde van de 19e eeuw vanwege een cholera-epidemie. Ondanks pogingen om het dorp nieuw leven in te blazen, is Roscigno Vecchio nu een verlaten plaats, omgeven door prachtige natuur.

Bezoekers kunnen door de verlaten straten wandelen en de verweerde gebouwen verkennen, terwijl ze genieten van het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Het is een plek die aanvoelt als een stap terug in de tijd, en die een unieke kijk biedt op de geschiedenis en het erfgoed van de regio.

Verlaten kloosters en kerken

Naast spooksteden zijn er in heel Italië« ook talloze verlaten kloosters en kerken te vinden. Deze historische gebouwen, die ooit het centrum vormden van religie en spiritualiteit, liggen nu vaak verlaten en vervallen. Sommige van deze kloosters en kerken zijn nog steeds open voor bezoekers, die de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis van deze plaatsen kunnen bewonderen.

Enkele van de meest opmerkelijke verlaten religieuze gebouwen in Italië« zijn het klooster van San Gaudioso in Napels, het klooster van San Francesco in Piemonte en de basiliek van San Gaudenzio in Liguria. Elk van deze plekken biedt een unieke kijk op de religieuze geschiedenis van Italië« en is zeker een bezoek waard voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Conclusie

Spooksteden en verlaten plaatsen in Italië bieden een fascinerend inzicht in de geschiedenis en de culturele erfenis van het land. Van verlaten middeleeuwse dorpjes tot vervallen religieuze gebouwen, deze plekken vertellen verhalen van een vervlogen tijdperk en bieden bezoekers de kans om een stap terug te doen in de tijd.

Door het verkennen van deze verlaten plaatsen kunnen bezoekers een dieper begrip krijgen van de rijke geschiedenis en het erfgoed van Italië, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de mysterieuze en soms spookachtige sfeer van deze bijzondere plekken.

You may also like...