Reisgidsen

De beste Italiaanse wijnen en waar ze te vinden

De beste Italiaanse wijnen en waar ze te vinden

Italië staat wereldwijd bekend om zijn heerlijke wijnen. Van de fruitige en lichte rode wijnen uit Toscane tot de robuuste en krachtige rode wijnen uit Piemonte, Italië heeft voor ieder wat wils. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste Italiaanse wijnen en waar kun je ze vinden? In dit artikel zullen we een aantal van de beste Italiaanse wijnen bespreken en laten we je zien waar je ze kunt vinden.

Barolo

Barolo is een van de meest prestigieuze en krachtige rode wijnen van Italië. Gemaakt van de nebbiolo druif en afkomstig uit de regio Piemonte, staat Barolo bekend om zijn complexe smaken van rood fruit, kruiden en aardse tonen. Deze wijn staat vaak bekend als de ‘koning der wijnen’ en wordt meestal geserveerd bij stevige vleesgerechten en rijpe kazen. Barolo wijnen zijn te vinden in gespecialiseerde wijnwinkels en online wijnwebshops.

Brunello di Montalcino

Een andere beroemde rode wijn uit Italië is Brunello di Montalcino. Ook gemaakt van de nebbiolo druif, maar deze keer afkomstig uit Toscane. Brunello di Montalcino staat bekend om zijn complexe smaken van rijp rood fruit, tabak en leer. Deze wijn wordt vaak beschouwd als een van de beste rode wijnen ter wereld. Brunello di Montalcino wijnen zijn te vinden in gespecialiseerde wijnwinkels en online wijnwebshops.

Chianti Classico

Chianti Classico is een rode wijn die wordt geproduceerd in de Chianti regio van Toscane. Gemaakt van de sangiovese druif, staat Chianti Classico bekend om zijn fruitige en kruidige smaken met een stevige zuurgraad. Deze wijn is zeer veelzijdig en gaat goed samen met pasta, gegrild vlees en pizza. Chianti Classico wijnen zijn te vinden in supermarkten, wijnwinkels en online wijnwebshops.

Prosecco

Naast rode wijnen produceert Italië ook uitstekende mousserende wijnen, waarvan Prosecco de bekendste is. Prosecco wordt gemaakt van de glera druif en komt uit de regio Veneto. Deze wijn staat bekend om zijn frisse en fruitige smaken en is perfect als aperitief of in combinatie met lichte voorgerechten. Prosecco wijnen zijn te vinden in supermarkten, slijterijen en online wijnwebshops.

Barbaresco

Barbaresco is een andere krachtige rode wijn uit de regio Piemonte, gemaakt van de nebbiolo druif. Barbaresco staat bekend om zijn complexe smaken van rood fruit, kruiden en aardse tonen, vergelijkbaar met Barolo. Deze wijn wordt vaak beschouwd als een goed alternatief voor Barolo, omdat het iets sneller op dronk is en vaak ook wat betaalbaarder is. Barbaresco wijnen zijn te vinden in gespecialiseerde wijnwinkels en online wijnwebshops.

Waar te vinden?

Om de beste Italiaanse wijnen te vinden, zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst kunt u terecht bij gespecialiseerde wijnwinkels, waar u vaak deskundig advies kunt krijgen en een breed assortiment aan Italiaanse wijnen kunt vinden. Daarnaast zijn er ook online wijnwebshops waar u een uitgebreide selectie van Italiaanse wijnen kunt bestellen en thuis laten bezorgen. Tot slot zijn ook supermarkten en slijterijen goede plekken om Italiaanse wijnen te vinden, met name de meer gangbare soorten zoals Chianti en Prosecco.

Conclusie

Italië produceert een breed scala aan heerlijke wijnen, van krachtige rode wijnen uit Piemonte tot frisse mousserende wijnen uit Veneto. De beste Italiaanse wijnen zijn te vinden in gespecialiseerde wijnwinkels, online wijnwebshops, supermarkten en slijterijen. Of je nu op zoek bent naar een stevige rode wijn voor bij het diner of een verfrissende mousserende wijn voor een feestje, Italië heeft voor ieder wat wils.

You may also like...