Dagtrips

Ontdek de Venetiaanse eilanden: Murano en Burano

Ontdek de Venetiaanse eilanden: Murano en Burano

Venetië staat bekend om zijn prachtige grachten, historische paleizen en charmante pleinen, maar de stad heeft nog veel meer te bieden dan alleen het historische centrum. De Venetiaanse lagune herbergt namelijk ook een aantal prachtige eilanden, waaronder Murano en Burano. Deze eilanden bieden een unieke kijk op de rijke geschiedenis, ambachtelijke tradities en kleurrijke huisjes die de regio te bieden heeft. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze twee bijzondere eilanden en wat ze te bieden hebben voor bezoekers.

Murano: het eiland van het glas

Murano staat wereldwijd bekend om zijn prachtige glaskunst en ambachtelijke tradities. Als je Murano bezoekt, kun je een kijkje nemen in de vele glasblazerijen die het eiland rijk is. Hier kun je zien hoe de ambachtslieden met hoog vakmanschap prachtige glazen kunstwerken vervaardigen. Van kleurrijke vazen en sierlijke kroonluchters tot delicate glazen sieraden, er is voor ieder wat wils. Sommige ateliers bieden zelfs workshops aan waar je zelf aan de slag kunt met het maken van glaswerk, een unieke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in ambachtelijke kunst.

Naast de glaskunst heeft Murano ook een levendig centrum met gezellige restaurants, winkels en musea. Je kunt een bezoek brengen aan de prachtige kerk van Santa Maria e San Donato, die bekend staat om zijn prachtige mozaïeken en het indrukwekkende altaar. Daarnaast is het ook de moeite waard om een wandeling te maken langs de grachten en te genieten van het pittoreske uitzicht op de kleurrijke huisjes en historische gebouwen.

Wat te doen in Murano:

  • Bezoek een glasblazerij en bewonder het vakmanschap
  • Maak een wandeling door het levendige centrum
  • Bezoek de kerk van Santa Maria e San Donato

Burano: het eiland van de kant

Burano is een ander prachtig eiland in de Venetiaanse lagune, bekend om zijn kleurrijke huizen en ambachtelijke kantwerk. Wanneer je aankomt op Burano, wordt je meteen verwelkomd door de vrolijk geschilderde gevels in alle kleuren van de regenboog. De huizen zijn zo fel gekleurd dat het lijkt alsof je in een sprookjesachtige omgeving terecht bent gekomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit eiland een populaire bestemming is voor toeristen.

Naast de kleurrijke huizen staat Burano ook bekend om zijn kantklos traditie. Hier kun je een bezoek brengen aan de vele kantwinkels en ateliers waar je kunt zien hoe ambachtslieden prachtige kanten stoffen vervaardigen. Net als op Murano bieden sommige ateliers workshops aan waar je zelf de basisbeginselen van kantklossen kunt leren. Daarnaast kun je genieten van de lokale keuken in een van de vele visrestaurants die het eiland rijk is, of een boottocht maken langs de pittoreske grachten.

Wat te doen in Burano:

  • Bewonder de kleurrijke huizen en maak foto’s
  • Bezoek een kantwinkel en leer meer over de kantklos traditie
  • Geniet van een heerlijke maaltijd in een lokaal visrestaurant

Kortom, Murano en Burano zijn twee prachtige eilanden die een bezoek meer dan waard zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in glaskunst, kantklossen, of gewoon wilt genieten van de pittoreske sfeer, deze eilanden bieden voor ieder wat wils. Van het bewonderen van ambachtelijk vakmanschap tot het genieten van heerlijk eten en drinken, er valt genoeg te ontdekken op deze bijzondere eilanden in de Venetiaanse lagune.

You may also like...