Sicilië-Steden

Het historische centrum van Siracusa verkennen

Historisch centrum van Siracusa

Als je op zoek bent naar een bestemming vol geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur, dan is het historische centrum van Siracusa op Sicilië zeker een plek die je moet bezoeken. Siracusa, gelegen aan de oostkust van Sicilië, is een stad die een rijke geschiedenis kent en dat is nog steeds te zien in de vele historische bezienswaardigheden die je er kunt vinden.

De oude stad

Een van de hoogtepunten van het historische centrum van Siracusa is de oude stad, ook wel bekend als het eiland Ortigia. Hier vind je smalle straatjes, historische gebouwen en gezellige pleinen.

Bezienswaardigheden

Er zijn verschillende bezienswaardigheden die je niet mag missen in de oude stad van Siracusa, waaronder:

  • De Duomo, een prachtige kathedraal die gebouwd is op de resten van een Griekse tempel
  • Het amfitheater, waar vroeger gladiatorengevechten werden gehouden
  • Het Fonte Aretusa, een zoetwaterbron die al eeuwenlang een belangrijke rol speelt in de stad

Archeologisch park

Naast de oude stad is ook het archeologisch park van Siracusa een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis. Hier vind je onder andere overblijfselen van oude Griekse en Romeinse bouwwerken.

Bezoek aan het park

Je kunt het archeologisch park op eigen houtje verkennen, maar een rondleiding met een gids is ook zeker aan te raden. Zo kom je meer te weten over de geschiedenis van de verschillende opgravingen.

Lekker eten en drinken

Nadat je het historische centrum van Siracusa hebt verkend, is het tijd om te genieten van de lokale keuken. Sicilië staat bekend om zijn heerlijke gerechten en in Siracusa kun je dan ook volop genieten van verse vis, pasta en lokale wijnen.

Restaurant tips

Enkele aanraders voor restaurants in Siracusa zijn:

  • Ristorante al Siciliano: hier proef je de echte Siciliaanse smaken in een gezellige setting
  • La Foglia: voor heerlijke pasta en pizza met verse ingrediënten
  • Oinos: een wijnbar waar je lokale wijnen kunt proeven onder het genot van een stukje kaas

Boek nu je reis naar Siracusa!

Na het verkennen van het historische centrum van Siracusa ben je vast en zeker enthousiast geworden om deze prachtige stad zelf te ontdekken. Boek nu je reis naar Sicilië en dompel je onder in de rijke geschiedenis, de heerlijke keuken en de prachtige architectuur van Siracusa. Je zult er geen spijt van krijgen!

You may also like...