Sicilië-Steden

Culturele schatten van Taormina

Culturele schatten van Taormina

Taormina, gelegen aan de oostkust van Sicilië, is een stad rijk aan culturele schatten. Tijdens mijn bezoek aan deze prachtige plaats heb ik vele historische bezienswaardigheden ontdekt die de rijke geschiedenis van Taormina weerspiegelen. Van oude Griekse theaters tot middeleeuwse kastelen, Taormina heeft voor ieder wat wils.

Antiek theater van Taormina

Eén van de meest indrukwekkende culturele schatten van Taormina is het antieke theater, dat stamt uit de 3e eeuw voor Christus. Het theater biedt een adembenemend uitzicht op de Etna en de Ionische Zee en wordt nog steeds gebruikt voor optredens en evenementen.

**Tip**: Bezoek het theater bij zonsondergang voor een magische ervaring.

Kasteel van Taormina

Het kasteel van Taormina, ook wel bekend als het Castello Saraceno, dateert uit de 10e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende Middellandse Zee. Het kasteel herbergt nu een museum waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van Taormina.

Corso Umberto

Corso Umberto is de bruisende hoofdstraat van Taormina, waar je talloze winkels, restaurants en cafés vindt. Wandel langs de charmante geplaveide straten en geniet van de levendige sfeer van deze historische stad.

Kathedraal van Taormina

De kathedraal van Taormina, ook wel bekend als de Duomo, is een prachtig voorbeeld van Siciliaanse barokke architectuur. Het interieur van de kathedraal is versierd met prachtige fresco’s en marmeren beelden die de bezoekers naar vervlogen tijden transporteren.

Villa Comunale

Villa Comunale is een openbaar park in het hart van Taormina, waar bezoekers kunnen genieten van weelderige tuinen en panoramische uitzichten op de kust. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een dag vol culturele ontdekkingen.

Boek nu jouw reis naar Taormina

Na het verkennen van de culturele schatten van Taormina, ben je vast net zo enthousiast geworden als ik. De combinatie van adembenemende bezienswaardigheden, heerlijk eten en prachtige stranden maken Taormina tot een ideale vakantiebestemming. Boek nu jouw reis naar Taormina en laat je betoveren door deze betoverende stad op Sicilië!

You may also like...