Sicilië-Reisgidsen

Reizen met kinderen op Sicilië

Reizen met kinderen op Sicilië

Ben je van plan om met je kinderen naar Sicilië te reizen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Sicilië is een prachtig eiland in Italië met veel te bieden voor zowel volwassenen als kinderen. Met schitterende stranden, indrukwekkende landschappen en heerlijk eten, is Sicilië de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en tips voor het reizen met kinderen op Sicilië.

Accommodatie

Als je met kinderen reist, is het belangrijk om een geschikte accommodatie te kiezen. Op Sicilië zijn er veel familievriendelijke hotels en resorts te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een hotel met een zwembad waar de kinderen zich kunnen vermaken. Ook zijn er op Sicilië veel vakantiehuizen en appartementen te huur, ideaal als je meer ruimte en privacy wilt. Het is slim om vooraf te checken of de accommodatie kindvriendelijk is en of er bijvoorbeeld een kinderbedje of kinderstoel aanwezig is.

Activiteiten

Er is genoeg te doen op Sicilië om je kinderen te vermaken. Breng een bezoek aan de Etna, de bekende vulkaan op het eiland. Met grotere kinderen kun je zelfs een wandeling maken op de Etna. Ook is een boottocht naar de Eolische eilanden een aanrader. Op Sicilië vind je ook veel kindvriendelijke stranden waar de kids kunnen spelen en zwemmen.

Bezienswaardigheden

  • Tempelvallei bij Agrigento
  • Romeinse mozaïeken in Villa Romana del Casale
  • Stadje Taormina met Grieks-Romeins theater
  • Palermo met zijn markten en kathedralen

Culinair genieten

Het eten op Sicilië is een feest voor jong en oud. Probeer zeker de lokale gerechten zoals arancini (gevulde rijstballen), pasta alla norma en cannoli (gevulde deegrolletjes). Ook zijn er genoeg restaurants te vinden die kindermenu’s aanbieden met gerechten die populair zijn bij kinderen.

Praktische tips

Enkele praktische tips voor het reizen met kinderen op Sicilië zijn:

  • Zorg voor voldoende zonnebrandcrème en bescherming tegen de zon.
  • Neem voldoende snacks en drinken mee voor onderweg.
  • Probeer de hitte op het heetst van de dag te vermijden door ‘s ochtends vroeg of in de namiddag op pad te gaan.
  • Zorg voor genoeg vermaak voor de kinderen tijdens lange autoritten of vliegreizen.

Samenvatting

Reizen met kinderen op Sicilië is een geweldige ervaring, vol avontuur, cultuur en culinaire hoogtepunten. Van accommodaties tot activiteiten en van bezienswaardigheden tot praktische tips, Sicilië heeft alles in huis voor een geslaagde gezinsvakantie. Dus pak je koffers, boek een vlucht en ga op ontdekkingstocht op dit prachtige Italiaanse eiland!

You may also like...