Sicilië-Praktische-Info

Geldzaken: valuta en betaalmogelijkheden op Sicilië

Geldzaken: Valuta en betaalmogelijkheden op Sicilië

Als je van plan bent om naar Sicilië te reizen, is het handig om wat meer te weten over de geldzaken op het eiland. Sicilië is een prachtige bestemming met een rijke cultuur, heerlijk eten en adembenemende landschappen. Maar hoe zit het eigenlijk met de valuta en betaalmogelijkheden op dit mooie eiland?

Valuta op Sicilië

De officiële valuta op Sicilië, en in heel Italië, is de Euro. Dit betekent dat je geen valuta hoeft te wisselen voordat je naar Sicilië vertrekt als je uit een land komt waar de Euro wordt gebruikt. Het is handig om wat cash geld op zak te hebben voor kleine uitgaven, zoals eten en drinken op straat, maar verder kun je vrijwel overal met pinpas of creditcard betalen.

Geld opnemen op Sicilië

Op Sicilië vind je voldoende pinautomaten waar je geld op kunt nemen met je pinpas of creditcard. Het is altijd handig om bij aankomst op de luchthaven meteen wat geld op te nemen, zodat je in ieder geval voorbereid bent. Let wel op de eventuele transactiekosten die je bank in rekening kan brengen voor geldopnames in het buitenland.

Betaalmogelijkheden

Op Sicilië kun je op de meeste plaatsen met zowel pinpas als creditcard betalen. Vooral in de grotere steden, toeristische gebieden en bij grotere winkelketens is betalen met pinpas of creditcard geen enkel probleem. Hou er wel rekening mee dat op sommige markten of bij kleinere lokale winkels contant betalen de voorkeur heeft.

Fooien geven

In Italië is het gebruikelijk om fooi te geven, vooral in restaurants en cafés. Het geven van fooi wordt vaak gezien als een blijk van waardering voor de goede service die je hebt ontvangen. Als de service naar tevredenheid was, is een fooi van 5-10% gebruikelijk.

Samenvatting en aanbeveling

Al met al hoef je je geen zorgen te maken over de geldzaken op Sicilië. Met de Euro als valuta en voldoende pinautomaten en betaalmogelijkheden, kun je gemakkelijk je weg vinden op dit prachtige eiland. Vergeet niet om een paar euro cash op zak te hebben voor kleine uitgaven, maar voor de rest kun je betalen met pinpas of creditcard. Dus waar wacht je nog op? Boek een reis naar Sicilië en geniet van al het moois dat dit eiland te bieden heeft!

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie naar Sicilië? Boek nu en ontdek de schoonheid van dit prachtige eiland!

You may also like...