Sicilië-Musea

Museo Archeologico in Enna

Museo Archeologico in Enna

Als je geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis van Sicilië, mag een bezoek aan het Museo Archeologico in Enna zeker niet ontbreken. Dit museum biedt een fascinerende inkijk in de archeologische schatten van de regio en neemt je mee op een reis door de tijd.

Ontdek de geschiedenis van Sicilië

Het Museo Archeologico in Enna herbergt een indrukwekkende collectie artefacten die de geschiedenis van Sicilië weerspiegelen. Van prehistorische vondsten tot Romeinse overblijfselen, er is hier voor ieder wat wils.

Breng een bezoek aan de verschillende zalen en bewonder de prachtige beeldhouwwerken, keramiek en munten die tentoongesteld worden. Je zult versteld staan van de vakmanschap en de details van deze oude artefacten.

De hoogtepunten van het museum

Enkele van de hoogtepunten van het Museo Archeologico zijn onder andere de Griekse sculpturen, de mozaïeken uit de Romeinse tijd en de collectie van Etruskische en Phoenicische artefacten. Elk stuk vertelt een uniek verhaal en biedt inzicht in de diverse culturen die Sicilië hebben gevormd.

Verder vind je in het museum ook enkele opgravingen uit de Griekse en Byzantijnse periode, wat een waardevolle toevoeging is aan de collectie. Neem de tijd om deze artefacten te bestuderen en je te verdiepen in de geschiedenis van deze regio.

Praktische informatie

Het Museo Archeologico in Enna is geopend van dinsdag tot en met zondag van 09:00 tot 18:00 uur. De entreeprijs bedraagt €5 voor volwassenen en €2 voor kinderen onder de 18 jaar. Op maandag is het museum gesloten.

Adres: Via Adelasia, 6, 94100 Enna EN, Italië

Zin gekregen in een bezoek?

Als je na het lezen van dit artikel zin hebt gekregen om het Museo Archeologico in Enna te bezoeken, wacht dan niet langer en boek een reis naar Sicilië. Laat je betoveren door de geschiedenis en cultuur van dit prachtige eiland en breng een bezoek aan dit fascinerende museum.

You may also like...