Sicilië-Musea

Museo Archeologico di Naxos-Taormina

Ontdek de rijke geschiedenis van Sicilië in Museo Archeologico di Naxos-Taormina

Ben je geïnteresseerd in archeologie en wil je meer te weten komen over de oude beschavingen die Sicilië hebben gevormd? Dan is een bezoek aan Museo Archeologico di Naxos-Taormina een absolute must tijdens je verblijf op dit prachtige Italiaanse eiland. Dit museum is gelegen in de badplaats Naxos, vlakbij Taormina, en herbergt een schat aan archeologische vondsten die teruggaan tot de Griekse en Romeinse tijd.

Ontdekking van de oude stad Naxos

De naam Naxos verwijst naar een van de eerste Griekse kolonies op Sicilië, gesticht in 735 voor Christus. Het gebied was van strategisch belang vanwege de vruchtbare grond en de gunstige ligging aan zee. In het museum worden tal van artefacten tentoongesteld die zijn opgegraven bij archeologische opgravingen in de regio, waaronder beeldhouwwerken, keramiek en munten.

De collectie van het museum

De collectie van Museo Archeologico di Naxos-Taormina biedt een fascinerende inkijk in het dagelijks leven van de oude Grieken en Romeinen die op Sicilië leefden. Zo zijn er prachtige beeldhouwwerken te bewonderen, zoals de beroemde Artemis van Naxos, een marmeren beeld van de godin Artemis dat dateert uit de 6e eeuw voor Christus.

Daarnaast zijn er ook veel voorwerpen te zien die nauw verbonden zijn met de religie en het geloof van de oude bewoners van Sicilië, zoals votiefbeelden en offertafels. Ook worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd die dieper ingaan op specifieke aspecten van de archeologie van Sicilië.

Praktische informatie

Indien je geïnteresseerd bent in een bezoek aan Museo Archeologico di Naxos-Taormina, is het goed om te weten dat het museum dagelijks geopend is van 9.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt €8 voor volwassenen en €5 voor kinderen en studenten. Het museum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Na je bezoek aan het museum kan je genieten van een wandeling door de prachtige tuinen die het museum omringen, met een schitterend uitzicht op de kustlijn van Sicilië. Vergeet ook zeker niet om in een van de plaatselijke trattoria’s te genieten van de heerlijke Siciliaanse keuken.

Boek nu je reis naar Sicilië en ontdek de rijke geschiedenis van het eiland

Wil je zelf de adembenemende archeologische schatten van Sicilië ontdekken? Boek dan nu je reis naar dit prachtige Italiaanse eiland en breng een bezoek aan Museo Archeologico di Naxos-Taormina. Laat je betoveren door de oude beschavingen die hier ooit hebben geleefd en geniet van al het moois dat Sicilië te bieden heeft. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd!

You may also like...