Sicilië-Eten&Drinken

Proeven van cannoli

Proeven van cannoli op Sicilië

Als je aan Sicilië denkt, denk je waarschijnlijk aan prachtige stranden, indrukwekkende tempels en heerlijk eten. Een van de meest iconische Siciliaanse lekkernijen is de cannoli. Het is een zoete lekkernij die onlosmakelijk verbonden is met het eiland en zeker het proberen waard is. In dit artikel vertel ik je alles over het proeven van cannoli op Sicilië vanuit mijn eigen ervaring.

Wat is een cannoli?

Een cannolo (meervoud: cannoli) is een traditioneel Siciliaans dessert dat bestaat uit een krokante, gefrituurde deegrol gevuld met een romige vulling op basis van ricotta-kaas en suiker. De vulling kan ook worden verrijkt met stukjes chocolade, gekonfijt fruit of noten. Het geheel wordt vaak bestrooid met poedersuiker of pistachenoten voor een extra smaakdimensie.

Waar kan je de beste cannoli proeven?

Op Sicilië vind je talloze plaatsen waar je cannoli kunt proeven, maar er zijn een paar plekken die er echt uitspringen. Zo is er Pasticceria Cappello in Palermo, bekend om zijn heerlijke cannoli met verse ricotta. Ook de pasticceria in Taormina, een pittoresk stadje aan de oostkust van Sicilië, staat bekend om zijn verrukkelijke cannoli.

Mijn persoonlijke ervaring

Tijdens mijn laatste reis naar Sicilië heb ik uitgebreid de tijd genomen om cannoli te proeven op verschillende plekken. Ik herinner me nog goed hoe ik op een warme zomerdag neerstreek op een terrasje in Taormina en een eerste hap nam van een versgebakken cannolo. De knapperige buitenkant in combinatie met de romige vulling was een smaaksensatie die ik niet snel zal vergeten.

Waarom moet je cannoli proeven op Sicilië?

De Siciliaanse cannoli zijn niet zomaar een zoetigheid, ze zijn een essentieel onderdeel van de culinaire traditie van het eiland. Door cannoli te proeven op Sicilië, krijg je een uniek inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Bovendien is het gewoonweg een heerlijke traktatie die je niet mag missen!

Plan je reis naar Sicilië

Ben je na het lezen van dit artikel ook zo enthousiast geworden over het proeven van cannoli op Sicilië? Waarom plan je dan niet meteen je volgende reis naar dit prachtige eiland? Geniet van de zon, de zee, de cultuur en natuurlijk de heerlijke cannoli. Buon viaggio!

You may also like...