Sicilië-Dagtrips

Excursie naar de barokke steden Modica

Ontdek de barokke schoonheid van Modica op Sicilië

Ben je op zoek naar een unieke en historische ervaring tijdens je vakantie op Sicilië? Dan is een excursie naar de barokke steden Modica een absolute aanrader. Modica is gelegen in de provincie Ragusa en staat bekend om zijn prachtige barokke architectuur, heerlijke chocolade en rijke geschiedenis. In dit artikel neem ik je graag mee op mijn eigen ervaring tijdens een excursie naar Modica.

Verken de historische straten van Modica

Bij aankomst in Modica word je meteen begroet door de indrukwekkende barokke gebouwen die de stad sieren. Wandel door de smalle steegjes en ontdek de prachtige kerken, paleizen en pleinen die typerend zijn voor de barokke stijl. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er is genoeg te zien en te fotograferen in Modica.

Bezoek de Duomo di San Giorgio

Een van de hoogtepunten van Modica is de Duomo di San Giorgio, een schitterende kathedraal die dateert uit de 18e eeuw. Bewonder de prachtige gevel en het indrukwekkende interieur met zijn weelderige barokke decoraties en fresco’s. Vergeet niet om de prachtige trap te beklimmen die leidt naar een adembenemend uitzicht over de stad.

Proef de heerlijke chocolade van Modica

Modica staat ook bekend om zijn heerlijke chocolade, die op traditionele wijze wordt gemaakt volgens een eeuwenoud recept. Breng een bezoek aan een van de vele chocolatiers in de stad en proef de verschillende smaken en variëteiten van Modicaanse chocolade. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van zoetigheid!

Geniet van het adembenemende uitzicht over de vallei

Een van de mooiste plekken om van het uitzicht over Modica te genieten, is vanaf de Pizzo Belvedere. Deze panoramische uitkijkpost biedt een spectaculair uitzicht over de vallei en de barokke stadsarchitectuur van Modica. Neem de tijd om te genieten van de rust en de schoonheid van deze bijzondere plek.

Boek jouw excursie naar Modica

Na het lezen van mijn ervaring tijdens een excursie naar Modica op Sicilië, ben je vast en zeker enthousiast geworden om deze prachtige barokke stad zelf te ontdekken. Boek nu jouw excursie naar Modica en laat je betoveren door de rijke geschiedenis, de prachtige architectuur en de heerlijke chocolade van deze charmante stad op Sicilië. Een ervaring om nooit te vergeten!

You may also like...