Sicilië-Dagtrips

Bezoek aan het archeologische park van Segesta met zijn Griekse tempel

Bezoek aan het archeologische park van Segesta op Sicilië

Ben je een liefhebber van geschiedenis en archeologie? Dan is een bezoek aan het archeologische park van Segesta op Sicilië een absolute must-do tijdens je verblijf op het eiland. Hier vind je de overblijfselen van een oude Griekse stad en een prachtige Griekse tempel die nog steeds goed bewaard gebleven is. In dit artikel neem ik je mee op mijn ervaring tijdens mijn bezoek aan dit bijzondere plekje op Sicilië.

De reis naar Segesta

Vanuit de stad Palermo is het ongeveer anderhalf uur rijden naar het archeologische park van Segesta. De reis kan per auto, bus of georganiseerde tour gemaakt worden. Zelf koos ik ervoor om een auto te huren zodat ik op mijn eigen tempo kon reizen en stoppen bij interessante plekken onderweg. De route naar Segesta is prachtig, met adembenemende uitzichten over het Siciliaanse landschap en de kustlijn.

Het archeologische park van Segesta

Bij aankomst in het archeologische park van Segesta waan je je direct in een andere tijd. De ruïnes van de oude stad zijn indrukwekkend en het uitzicht op de vallei vanaf de heuvel waarop de tempel staat is adembenemend. Vergeet niet om goede wandelschoenen en voldoende water mee te nemen, want het terrein is heuvelachtig en kan warm zijn in de zomermaanden.

De Griekse tempel van Segesta

Eén van de hoogtepunten van het archeologische park is de prachtige Griekse tempel van Segesta. De tempel dateert uit de 5e eeuw voor Christus en is een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld. De zuilen en het bouwwerk zijn indrukwekkend en het uitzicht vanaf de tempel is werkelijk spectaculair. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit is een plek die je wilt vastleggen voor het nageslacht.

Praktische informatie

  • Openingstijden: Het archeologische park van Segesta is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs bedraagt € 10 per persoon.
  • Rondleidingen: Er worden rondleidingen aangeboden in verschillende talen, waaronder Engels en Italiaans. Deze rondleidingen zijn zeer informatief en de gidsen zijn zeer deskundig.

Boek nu je reis naar Sicilië

Wil jij dit prachtige archeologische park zelf ontdekken? Boek dan nu je reis naar Sicilië en breng een bezoek aan Segesta. Je zult versteld staan van de schoonheid en de geschiedenis die je hier kunt ervaren. Vergeet niet om ook andere bezienswaardigheden op het eiland te ontdekken, zoals de Etna, de Vallei van Tempels en de barokke steden in het zuidoosten. Sicilië heeft zoveel te bieden voor de liefhebbers van cultuur, geschiedenis en natuur. Een reis naar dit prachtige eiland zal een ervaring zijn die je nooit zult vergeten!

You may also like...