Sicilië-Bezienswaardigheden

Het archeologische park van Selinunte

Het archeologische park van Selinunte

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en archeologie? Dan moet je zeker het archeologische park van Selinunte bezoeken tijdens je reis naar Sicilië. Dit indrukwekkende park is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het eiland en biedt een fascinerend inzicht in de Griekse geschiedenis van Sicilië.

De geschiedenis van Selinunte

De stad Selinunte werd gesticht door Griekse kolonisten in de 7e eeuw voor Christus en groeide al snel uit tot een welvarende stadstaat. De stad was strategisch gelegen aan de kust en had een bloeiende landbouweconomie, waardoor het een belangrijke speler werd in de Grieks-Siciliaanse wereld. Helaas werd Selinunte in de 5e eeuw voor Christus verwoest tijdens een conflict met de naburige stad Segesta.

De opgravingen

De opgravingen van Selinunte werden pas in de 19e eeuw gestart en hebben sindsdien een schat aan archeologische vondsten opgeleverd. Het archeologische park heeft verschillende tempels, een agora, een acropolis en een necropolis die allemaal getuigen van het rijke verleden van de stad. Enkele van de meest indrukwekkende monumenten zijn de tempels E, F en G, die allemaal zijn gelegen aan de rand van de zee en een adembenemend uitzicht bieden.

Wat te zien en te doen

Er is zoveel te zien en te doen in het archeologische park van Selinunte dat je gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen met het verkennen van de ruïnes. Enkele hoogtepunten zijn de tempel van Hera, de grootste Dorische tempel van Sicilië, en de acropolis, die een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. Vergeet ook niet de necropolis te bezoeken, waar je graven en offers kunt bewonderen.

Praktische informatie

  • Openingstijden: Het archeologische park is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs bedraagt 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor studenten en senioren.
  • Bereikbaarheid: Het archeologische park is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Boek nu jouw reis naar Selinunte

Als je geïnspireerd bent geraakt door de rijke geschiedenis en de prachtige ruïnes van Selinunte, waarom boek je dan niet meteen een reis naar Sicilië om dit fascinerende archeologische park zelf te ontdekken? Geniet van de zon, het heerlijke eten en de gastvrije mensen van het eiland, en maak een onvergetelijke reis terug in de tijd naar het oude Griekenland. Mis deze unieke ervaring niet en boek vandaag nog jouw reis naar Selinunte!

You may also like...