Dagtrips

De verborgen parels van Umbrië: Perugia en Assisi

De verborgen parels van Umbrië: Perugia en Assisi

Umbrië, een van de kleinere regio’s van Italië, staat bekend om zijn schilderachtige heuvels, middeleeuwse stadjes en rijke culturele erfgoed. In het hart van Umbrië liggen twee juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien door toeristen: Perugia en Assisi. Deze twee steden hebben elk hun eigen unieke charme en zijn zeker een bezoek waard voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Italiaanse ervaring.

Perugia: een stad van kunst en chocolade

Perugia, de hoofdstad van Umbrië, staat bekend om zijn rijke kunstgeschiedenis en prachtige architectuur. De stad heeft een indrukwekkende collectie van middeleeuwse en renaissance kunst, met de beroemde Galleria Nazionale dell’Umbria als hoogtepunt. Bezoekers kunnen genieten van meesterwerken van Italiaanse meesters zoals Perugino, Pinturicchio en Fra Angelico.

Een andere niet te missen attractie in Perugia is de beroemde Universita per Stranieri, een van de oudste en meest prestigieuze taalscholen voor buitenlanders in Italië. De universiteit bevindt zich in een prachtig gerestaureerd klooster en biedt een scala aan taalcursussen en culturele activiteiten voor internationale studenten.

En laten we niet vergeten dat Perugia ook de thuisbasis is van een van de meest geliefde lekkernijen van Italië: chocolade. Elk jaar in oktober vindt het Eurochocolate-festival plaats, waar duizenden chocoholics samenkomen om te genieten van een breed scala aan chocoladeproducten, demonstraties en proeverijen.

Topattracties in Perugia

  • Galleria Nazionale dell’Umbria
  • Universita  per Stranieri
  • Eurochocolate Festival

Assisi: de geboorteplaats van Sint Franciscus

Assisi, een klein stadje gelegen op een heuveltop, is misschien wel het meest bekend als de geboorteplaats van Sint Franciscus, de patroonheilige van Italië. Pelgrims van over de hele wereld komen naar Assisi om de basiliek van Sint Franciscus te bezoeken, een meesterwerk van gotische en romaanse architectuur met prachtige fresco’s van kunstenaars als Giotto en Cimabue.

Naast zijn spirituele betekenis, biedt Assisi ook een prachtig historisch centrum met smalle straatjes, rustieke pleinen en middeleeuwse kerken. Het is een genot om door de kronkelende steegjes te slenteren en de sfeer van het oude Italië op te snuiven.

Assisi is ook de thuisbasis van enkele goede wijngaarden en olijfgaarden, waardoor het een ideale bestemming is voor liefhebbers van lekker eten en drinken. Proef lokale delicatessen en wijnen, en geniet van het prachtige uitzicht over het omliggende platteland.

Topattracties in Assisi

  • Basiliek van Sint Franciscus
  • Historisch centrum
  • Wijngaarden en olijfgaarden

Conclusie

Perugia en Assisi zijn twee prachtige steden in Umbrië die vaak over het hoofd worden gezien door toeristen. Beide steden bieden een schat aan cultureel erfgoed, prachtige architectuur en heerlijk eten en drinken. Of je nu een kunstliefhebber, spiritualist of fijnproever bent, er is voor ieder wat wils in deze verborgen parels van Umbrië.

You may also like...