Sicilië-Bezienswaardigheden

De kerk van Santa Maria dellʼAmmiraglio in Palermo

De kerk van Santa Maria dell’Ammiraglio

Als je op Sicilië bent, mag een bezoek aan de prachtige kerk van Santa Maria dell’Ammiraglio in Palermo niet ontbreken. Deze kerk, ook bekend als de Martorana, is een van de meest indrukwekkende Byzantijnse kerken op het eiland. Ik bezocht deze kerk tijdens mijn reis naar Sicilië en was absoluut onder de indruk van de schoonheid en de rijke geschiedenis.

Geschiedenis van de kerk

De kerk van Santa Maria dell’Ammiraglio werd gebouwd in de 12e eeuw en is een voorbeeld van de Arabisch-Normandische architectuur die typerend is voor Sicilië. De kerk werd oorspronkelijk gebouwd als een Grieks-orthodoxe kerk, maar werd later omgevormd tot een katholieke kerk. De mix van verschillende architecturale stijlen maakt deze kerk uniek en fascinerend.

De architectuur

Wat deze kerk zo bijzonder maakt, is de mix van architecturale invloeden. De buitenkant van de kerk is versierd met prachtige mozaïeken en geometrische patronen die doen denken aan de Arabische invloeden op Sicilië. Binnenin vind je schitterende Byzantijnse mozaïeken die de heiligen en bijbelse scènes afbeelden. De mix van kleuren en decoraties is adembenemend en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Praktische informatie

  • Adres: Piazza Bellini, 3, 90133 Palermo, Sicilië, Italië
  • Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 15.30 tot 19.00 uur, zondag van 9.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur
  • Toegangsprijs: De toegang tot de kerk is gratis, maar een kleine donatie wordt op prijs gesteld

Plan je bezoek

Als je van plan bent om de kerk van Santa Maria dell’Ammiraglio te bezoeken, zorg er dan voor dat je voldoende tijd inplant om alle pracht en praal te bewonderen. Neem een camera mee om de schitterende mozaïeken vast te leggen en geniet van de serene sfeer van deze historische kerk.

Boek je reis naar Sicilië

Ben je geïnspireerd geraakt door mijn ervaring bij de kerk van Santa Maria dell’Ammiraglio? Boek dan nu je reis naar Sicilië en ontdek zelf de schoonheid van deze unieke kerk. Laat je betoveren door de mix van architecturale stijlen en geniet van de rijke geschiedenis die deze kerk te bieden heeft. Een bezoek aan de kerk van Santa Maria dell’Ammiraglio zal je zeker niet teleurstellen!

You may also like...