Regios

Apulische stranden: Van de Adriatische tot de Ionische Zee

Apulische stranden: Van de Adriatische tot de Ionische Zee

Apulië, gelegen in het zuidoosten van Italië, staat bekend om zijn prachtige stranden aan zowel de Adriatische als de Ionische Zee. Met kilometers lange kustlijnen, witte zandstranden en kristalhelder water, is Apulië een paradijs voor strandliefhebbers. In dit artikel zullen we de mooiste stranden van Apulië verkennen en ontdekken wat deze regio zo speciaal maakt voor strandvakanties.

Adriatische Zee

De oostkust van Apulië wordt begrensd door de Adriatische Zee, met prachtige stranden die uitkijken op het azuurblauwe water. Hieronder vindt u enkele van de meest opmerkelijke stranden aan de Adriatische kust van Apulië:

Torretta di Lamaforca

Gelegen in de buurt van Fasano, biedt Torretta di Lamaforca een prachtig wit zandstrand dat wordt omgeven door imposante kliffen. Het kristalheldere water maakt dit strand perfect voor zwemmen en snorkelen.

Baia dei Turchi

Baia dei Turchi, gelegen in Otranto, is een idyllisch strand omgeven door dennenbossen en mediterrane vegetatie. Met zijn ongerepte natuur en turquoise water is dit strand een must-see voor natuurliefhebbers.

Ionische Zee

Aan de westkust van Apulië strekt de Ionische Zee zich uit, met prachtige stranden die uitnodigen tot ontspanning en ultiem genot. Hier zijn enkele van de mooiste stranden langs de Ionische kust van Apulië:

Punta Prosciutto

Dit adembenemende strand ligt in de buurt van Porto Cesareo en staat bekend om zijn fijne witte zand en ondiep, kristalhelder water. Punta Prosciutto is perfect voor gezinnen met kinderen vanwege de rustige zee en het ondiepe water.

Pescoluse

Ook wel bekend als “De Malediven van Salento”, is Pescoluse beroemd om zijn zachte, witte zand en turquoise water. Dit prachtige strand trekt elk jaar duizenden bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning en zon.

Conclusie

Of u nu de voorkeur geeft aan de Adriatische of de Ionische kust, Apulië heeft voor elk wat wils als het gaat om prachtige stranden. Met zijn adembenemende landschappen, warme mediterrane zon en gastvrije lokale bevolking, is Apulië een geweldige bestemming voor een onvergetelijke strandvakantie.

 

You may also like...